(+597) 7631811 info@lindomedia.com

mijn werk voor:

“De elektro service winkel van Oss en omgeving.” Elektroloket is het bedrijf van Alex van Berkum; een ervaren electriciën uit Noord-Brabant, Nederland. Het doel van elektroloket is om te concurreren met bouwmarkten zoals Gamma en Praxis door uit te blinken met scherpe prijzen, top service en snelle levering.

De opdracht: Een gebruiksvriendelijke webshop ontwerpen waar zowel vakmannen als doe-het-zelf klussers in Oss en Omgeving al hun elektromateriaal kunnen halen.

Het resultaat:

Een uitgebreide webshop met meer dan 1300 producten. 

In de top bar van de header vinden we de contact gegevens van Elektroloket, het adres van de winkel. Door op “Mijn Account” te klikken wordt de klant geredirect naar hun account of de inlog/registratie pagina.

Daar onder vindt u het logo van Elektroloket en de “main menu” in de witte balk. De blauwe balk heeft alle “productcategrieën” in een dropdown menu met daarnaast een zoekbalk. Hierdoor kunnen mensen snel en efficiënt hun producten vinden op de website. Naast de zoekbalk hebben we nog een icoontje dat de klant ook naar de account- of inlog- pagina redirect. Uiterst rechts van de blauwe balk ziet u de winkelmand met het aantal producten die erin zitten en de totale prijs. 

In het ontwerp van de homepage heb ik de nadruk gelegd op de snelle levering, verschillende diensten die elektroloket aanbiedt en hun uitgebreid assortiment aan elektromateriaal.

Klanten in Oss en omgeving hebben de optie om hun producten door zowel PostNL als Alex met zijn Elektroloket-bus te laten bezorgen. Buiten de regio Oss kunnen klanten alleen voor PostNL kiezen. Als een bezoeker op de grijze “vandaag besteld, vandaag in huis!” balk klikt komt hij uit op de pagina “Afhalen & Verzenden”.

Elektroloket biedt ook verschillende diensten aan bezoekers en klanten. In de winkel die is uitgerust met een showroom en afhaalbalie maar ook via de website. Op de site kunnen ze vragen stellen, klus- en product- advies krijgen en offertes aanvragen indien ze hun elektroklus aan Elektroloket willen uitbesteden. Dit alles kan via de Whatsapp chat functie die de klant op elke pagina van de site links onder aan het scherm kan vinden.  Maar ook via het email formulier op de “Winkel en service” pagina waar de klikbare foto, tekst en “Vraag een offerte aan” knop naartoe lijden.

 

 

Bij het volgende stuk ligt de focus op de vele producten die Elekroloket verkoopt en spreekt eigenlijk voor zich. De knop, tekst en foto zijn duidelijk, direkt en clickable. Zodra een bezoeker op dit stukje drukt, maakt niet uit waar, wordt hij/zij doorgevoerd naar een pagina met alle hoofdcategorieën. Dit is om het vinden van de juiste producten makkelijker en efficiënter te maken. Want Elektroloket heeft, zoals ik eerder al aangaf, meer dan 1300 producten te koop. 

 

Daar onder hebben we nog een keer alle hoofdcategorieën. Deze keer met foto’s. Als een bezoeker op één van de categorieën klikt komt hij/zij uit op een pagina met sub-categorieën. Dit is nogmaals om het vinden van producten op de site makkelijker en efficiënter te maken.

In de footer vinden we weer een blauwe balk. Hier kunnen mensen zich inschrijven voor de nieuwsbrief. Dit helpt elektroloket ook meteen met het uitbreiden van hun “mailing list” voor hun email marketing. Onder de blauwe balk hebben we nog eens de contact gegevens van Elektroloket en het adres van de winkel. Daar naast zijn er ook nog 2 footer menu’s.